Alavolin toimintasuunnitelma 2019

          TOIMINTASUUNNITELMA  2019

 

Yleistä

Alavoli on harrasteseura, joka tarjoaa monipuolista harrasteliikuntaa terveyttä tukien ja iloa ja elämyksiä tarjoten. Seura toimii pitkälti vapaaehtoistoiminnan kautta.

Alavoli on Suomen Voimisteluliiton jäsenseura. Alavoli on Olympiakomitean tähtiseura. Seuralla on laatusertifikaatti sekä aikuisliikunnasta että lasten ja nuorten toiminnasta.

Laatuseurana pyrimme olemaan edelläkävijöinä ja suunnannäyttäjinä ja haemme miellämme mukaan uusiin hankkeisiin.

Alavoli pilotoi Voimisteluliiton Liiku mun kaa-hanketta. Tarkoituksena on kehittää seuran ja koulun välistä yhteistyötä.  Alajärvi on mukana valtakunnallisessa Liikkuva koulu hankkeessa ja seura haluaa tukea koululaisten liikkumista niin koulupäivän aikana kuin vapaa-aikanakin. Liikkuva koulu-hankkeen myötä paikkakunnan seurat aloittavat yhteistyön seuratapaamisien muodossa.

Liikuntaharrastuksen lisäksi seura tarjoaa Alajärvellä myös kulttuuripalveluja. Pyrimme  nostamaan seuramme merkitystä kulttuuriseurana tarjoamalla esittävän liikunnan mahdollisuuksia kaiken ikäisille jäsenillemme ja tuottamalla elämyksellisiä liikuntanäytöksiä sekä taidekokemuksia.

Kehittämiskohteet

Alavolia on kuultu Alajärven monitoimihallin suunnittelussa. Seuran on toivonut halliin voimistelukalusteita, nousevaa katsomoa ja toimivaa esitysestradia tanssimattoineen ja ilma-akrobatia välineineen. Seura on tarjonnut omaa ja voimisteluliiton osaamista suunnitteluvaiheessa.

Monitoimihallin toimivat ratkaisut mahdollistavat alueellisten- ja  valtakunnallisten voimistelu- ja tanssitapahtumien järjestämisen Alajärvellä. Peilisalin puuttuminen etenkin nuorten tanssiryhmissä koetaan puutteena.

Tarkoituksena on hakea toistamiseen taloudellista tukea monitoimihallin päätyyn ja Paavolan koulun välituntialueelle tulevaa Freegym-aluetta varten.

Varainhankinta

Varoja hankitaan pääsääntöisesti omalla näytöstoiminnalla ja esiintymisillä.
Toimintaa rahoitetaan myös talkootöillä sekä tuotemyynnillä.

Esiintymiset, näytöstoiminta ja kisatapahtumat

Sirkus Glide täyttää 10 vuotta. Juhlanäytös järjestetään 13. – 14.4.2019.
Pienimuotoisempi voimistelukoulu- ja tanssiryhmien kevätnäytös järjestetään Stara- ja Lumo-tapahtumaviikonlopun kynnyksellä 25.4. Kevään Stara-tapahtuma on Lapualla ja valtakunnallinen Lumo Jyväskylässä. Tanssiryhmät osallistuvat myös alueelliseen Lumoon 20.1. Kokkolassa.
Kansainvälinen World Gymnaestrada järjestetään Itävallan Dornbirnissä 7. – 13.7. Itävaltaan lähtee Alavolista 18 osallistujaa. Seuramme osallistuu kahteen kenttäohjelmaan. Aikuisten naisten ohjelmassa Elämän voima on mukana 11 naista, tanssillisen voimistelun ohjelmassa Energian ympäröimä on mukana myös nuoria.
Syksyn näytöskokonaisuus suunnitellaan uuteen monitoimihalliin.
GCDC-leiri päästään järjestämään hienoissa puitteissa kesällä 2020. Leiriyhteistyön virittäminen Voimisteluliiton ja kaupungin kanssa aloitetaan alkusyksystä.

Koulutus

Ohjaajia koulutetaan koulutussuunnitelman mukaisesti. Uusia voimistelukoulun ohjaajia on tarkoitus kouluttaa vuodessa 2 – 4, jotta kaikkien ryhmien toimivuus saadaan taattua.
Aikuisliikunnan ohjaajat osallistuvat virikekursseille mm. Conventioniin.

Virkistystoiminta

Kevätkaudella johtokunta retkeilee ns. pakohuoneeseen. Syksyllä järjestetään teatteriretki.

Liikuntaryhmät

Seuran tarjonta pyritään pitämään monipuolisena ja laaja-alaisena.

Alle kouluikäiset:
Perheliikunta ( 2– 5-v),
Melissa (esikoululaiset).
Kouluikäiset:
Voimistelukoulut: uusi ryhmä 1. lk, Neilikka 2.lk, Inkivääri 3.lk, Kaneli 4.lk, Kamomilla 5.lk, Rosmariini 6.lk
Sirkusjumppa 1. – 2.lk, 3. – 4.lk ja 5. – 6.lk
poikien Freegym 1. – 2.lk ja 3. – 4.lk
Nuoret: Sirkus Glide
Tanssiryhmät: Kardemumma, PepperVanilla, BellaRoses, tanssitekniikka.
Aikuisliikunta:
Tanssitreeni / kuntotanssi, Tanssitreeni / Lavis-lavatanssijumppa, Tehotreeni, Perustreeni, Ikiliike, esiintyvä ryhmä Pro Chenille, Gymnaestradan kenttäohjelmaharjoitukset.