Liikuntatarjonta

HARRASTAJAN POLKU ALAVOLISSA

Alavoli tarjoaa laadukasta harrasteliikuntaa kaikenikäisille tytöille ja pojille, naisille ja miehille. Ryhmiä on 26  ja kaikissa ohjaajina toimivat koulutetut ohjaajat.

LAPSET JA NUORET

Perheliikunnan Tenavien temppurata kokoaa yhteen n. 3 – 4-vuotiaat lapset vanhempineen uuteen, loistavasti varusteltuun monitoimihalliin.

Syksyllä 2021 aloitetaan viskareille ja eskareille suunnattu alkeisvoimistelukoulu, jossa tutustutaan seuran alakouluikäisten tarjontaan. Mukana on perusvoimistelua, Freegym-ratoja, musiikkiliikuntaa, pieniä tanssikoreografioita ja sirkustelun alkeita. Naapurikunnan Vimpelin puolella Alavolilla toimii 5 – 6- vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu voimisteluryhmä.

Alavolin esiintyvät voimistelukouluryhmät on nimetty mausteitten mukaan;  Melissa 1. lk, Sahrami 2. lk, Neilikka 3. lk,  Inkivääri 4. lk, Kaneli 5. lk, Kamomilla 6. lk.  Voimistelukouluissa opetellaan perusvoimistelua sekä tehdään musiikkiliikuntaesityksiä. Kuudesluokkalaisten Kamomilla ottaa jo ensiaskeleet selkeästi tanssin maailmaan.

Syksystä alkaen nämä esiintyvät ryhmät vaihtuvat selkeästi tanssiryhmiksi. Ryhmiä tulee kolme 1.-2.lk, 3.-4.lk ja 5.-6.lk. Tunti alkaa lämmittelytanssilla. Talven aikana opetellaan kuusi erilaista lämppärikoreografiaa. Tekniikkaharjoitus vaikeutuu ryhmän ikätason mukaisesti.  Lopputunnista tehdään ryhmän omaa esityskoreografiaa, jossa hyödynnetään lämppäritanssien ja tekniikkaosuuden liikemateriaaleja. Ikäryhmästä toiseen siirryttäessä on mahdollisuus suorittaa seuran oma tanssiharrastusmitali. 1.-2.lk:n mitali on pronssinen, 3.-4.lk:n mitali hopeinen ja 5. -6.lk:n mitali kultainen.

Yläkouluikäisenä tanssiharrastus saa jatkoa nuorten Bounce-tanssiryhmässä. Esitysohjelmaharjoitusten lisäksi nuorilla on erikseen tanssitekniikkatunnit ja jo aiemmin kehitelty tekniikkamitalijärjestelmä. Pronssissa painottuu jazz-tanssi, hopeassa lattarit ja kullassa nuoren oma ilmaisullisuus. Mitalin lisäksi nuori saa kannustavaa suullista ja kirjallista palautetta seuran kolmelta tanssinäytön vastaanottajalta. Alavolissa on mahdollisuus harrastaa tanssia myös lukioikäisenä. Aikuisille on omat tanssilliset tunnit sekä aikuisten esiintyvät ryhmät.

Alavolin erikoisuus on sirkusvoimistelu. Sirkusvoimistelua voi alakoululaisena harrastaa kolmessa ikäryhmässä 1.-2.lk, 3.-4.lk ja 5.-6.lk. Sirkusvoimistelusta voi  jatkaa Sirkus Glide junioriin tai Nuorten Sirkus Glideen. Sirkus Glide järjestetään yhteistyössä kaupungin vapaa-aikatoimen kanssa. Sirkus Glide valmistaa vuosittain oman esityskokonaisuutensa.

Alavolissa on myös voimistelukouluryhmiä, joissa harjoitellaan perusvoimistelua ilman esiintymisvelvoitetta. Syksystä lähtien voimistelu 1. -2.lk tarjoaa perusvoimistelua ja Freegymiä tytöille ja pojille. Jatkoksi tälle tulee Freegym pojat 3.-4.lk ja Freegym pojat 5.-6.lk. Tytöt puolestaan jatkavat voimistelua 3.-4.lk ja voimistelu 5.-6.lk. Tyttöjen ryhmissä voi suorittaa seuran oman pronssisen ja hopeisen voimistelumerkin. Naapurikunnan Vimpelin puolella on oma 1.-2.lk:n tytöille ja pojille suunnattu voimisteluryhmä.

Uutena lajina seurassamme voi harrastaa Cheerleadingia.  Pilottiryhmään valikoitui viime syksynä jo aiemmin  seurassa voimistelua harrastaneita  5.  – 6. lk:n tyttöjä. Ryhmää kasvatetaan muutamalla harrastajalla. Ryhmien määrää lisätään, kun pohja on saatu luotua.

Harjoittelupäivät ja ajat organisoidaan niin, että lapsella on mahdollisuus harrastaa Alavolissa niin halutessaan kaikkia seuran tarjonnassa olevia lajeja: tanssia, voimistelua ja sirkusvoimistelua.

AIKUISET

Seuran kaikki aikuisliikunnan tunnit ovat matalankynnyksen ryhmiä. Tunnit on tarkoitettu kaikille tunnin sisällöistä kiinnostuneille. Tunteja järjestetään eri viikonpäivinä, joten seuran ryhmissä voi kuntoilla hyvin monipuolisesti.
Uutena syksyllä 2020 aloitettu miesten kuntokurssi sai erinomaisen vastaanoton. Miesten ryhmä vakiinnuttaa syksyllä 2021 paikkansa seuran tarjonnassa viikottaisena miehille suunnattuna kuntopiirityyppisenä tuntina. Ohjaajan fysioterapeutin ammattitausta takaa oikean ohjeistuksen harrastusta aloittavalle kuntovoimistelijalle.
Ikiliike-ryhmä on tarkoitettu senioreille ja perustreeni tarjoaa samankaltaista matalan kynnyksen perusjumppaa hieman nuoremmille.
Kuntotanssi sekä Lavis-lavatanssijumppa ovat kuntoa kohottavia tanssillisia tunteja kaiken ikäisille. Musiikkimaku ohjailee valintaa. Kuntotanssissa painopiste on lattarimusiikissa ja -tanssityyleissä. Laviksessa kuntoillaan suomalaisen tanssimusiikin tahtiin.
Seuran uusimmat hankinnat – pumppitangot sekä steplaudat  – ovat käytössä Pumpstep-tunnilla. Tunti on lihaskuntopainotteinen ja teholtaan perustreeniä kovempi.
Koronakeväitten jälkeen syksyllä 2021 pyritään taas aloittamaan aikuisten esiintyvät ryhmät Pro Chenille sekä senioreitten Ikiliike-tanssiryhmä. Ryhmät esiintyvät mm. seuran näytöksissä. Seurastamme on myös perinteisesti osallistuttu Gymnaestradan kenttäohjelmiin.
Liikunnallisen toiminnan lisäksi seurassamme panostetaan tuntien leppoisaan ja kannustavaan ilmapiiriin,  ja sitä kautta toiminnalla on vaikutusta osallistujien virkistymiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

 

3-4-vuotiaat PERHELIIKUNTA

5-6-vuotiaat ALKEISVOIMISTELUKOULU

1.-2.lk VOIMISTELU / TANSSI / SIRKUSVOIMISTELU

3.-4.lk VOIMISTELU / TANSSI / SIRKUSVOIMISTELU / FREEGYM POJAT

5.-6.lk VOIMISTELU / TANSSI / SIRKUSVOIMISTELU / FREEGYM POJAT / CHEERLEADING

7.-9.lk TANSSI / SIRKUS GLIDE JUNIOR

nuoret TANSSI / SIRKUS GLIDE

aikuiset KUNTOTANSSI / LAVIS-LAVATANSSIJUMPPA / PERUSTREENI / PUMPSTEP / MIESTEN KUNTOKURSSI

seniorit IKILIIKE